Kafe
OBS: Nye lokaler i Torvgata 7

Onsdag 20. desember: Lutt og fortelleraften

Kl. 19:00

Onsdag 20. desember blir det en unik mulighet til å oppleve både levende fortellerkunst og Johann Sebastian Bach sin fantastiske musikk på lutt. Da vil Fridunn Tørå Karsrud og Espen Sørensen, henholdsvis forteller og luttspiller, presentere et program som garantert vil berøre hjerter og ører til de som tar turen til Prana Kafe denne førjulskvelden.

Arrangementet koster 100,- og billettinntektene går uavkortet til Leger Uten Grenser.

Lutt
Alle billetter utsolgt

Lørdag 22. juli: Live podcast - Verdenshistorien på 90 minutter

Kl. 18:00

Henning Mortensen, Jørgen Lie og Hans Wilhelm Rossvoll-Hontvedt er tre historielærere fra Drammen som driver den fantastiske, historiske podcasten "Den gang da" - hvor de snakker seg gjennom historiske temaer ispedd lettbeint humor.

Med episoder om alt fra historiske epoker til mathistorie og polarekspedisjoner, snur karene både store og små steiner på historiens brokete landevei.

Den gang da

Lørdag 22. juli kl. 18:00 har du muligheten til å oppleve dem live på Prana, med foredraget "Den gang da: Verdenshistorien på 90 minutter - alt du burde lært på skolen". Henning, Jørgen og Hans Wilhelm snakker seg varme om verdenshistorien - hva husker du egentlig av skolepensumet?

Det hele avsluttes med en quiz, de er tross alt lærere.

Det er mulighet for å kjøpe mat og drikke som vanlig i kaféen. Gi oss gjerne et hint på forhånd om du ønsker å bestille mat.

Billettpris 100kr.

For å kjøpe billett ta kontakt på e-post, via telefon (46 770 442) eller kom innom kaféen.

AVLYST - Onsdag 31. mai: Meditasjonskveld

Kl. 19:00

Førstkommende onsdag 31. mai kommer Linda Viken Eide til oss på Prana Kafé for å snakke om Ascension meditasjon.

Linda er Ascension meditasjonslærer, og sammen med Geneviève Fonteneau Hardeberg presenterer de Ascension meditasjon for oss.

Det blir ca. en halv times intro om hva Ascension meditasjon er og hvordan det har endret livene til de to kursholderne. Deretter vises dokumentaren "A Mindful Choice", som følger mennesker fra forskjellige steder i verden på deres reise med meditasjon. Til slutt er det rom for spørsmål og diskusjon om ønskelig.

Arrangementet varer fra 19:00 til ca. 21:00.

Påmelding via e-post, via telefon (46770442) eller kom innom oss i kaféen.

Mandager 6. mars - 3. april: Tegnekurs

Kl. 18:00-20:30

Tone Minde kjører en ny runde med sitt populære tegnekurs for voksne. Det starter mandag 6 mars og går 5 mandager fremover, tom 3 april. Kurset er klokken 18 - 20.30.

Vi prøver ut forskjellige teknikker og utrykk og finner vår strek. Litt materiell som papir fargeblyanter, blyanter, pastell og kull har vi på stedet, men ta gjerne med ditt eget.

For påmelding ta kontakt med Tone på post@hagedesign.net

Pris Kr. 1250,- Betaling med Vips eller Paypal.

Minimum 5 deltakere og maks 10.

Torsdag 9. mars: Strandrydding

Kl. 19:00

Verdens søppelproblemer finnes også her i Arendal. Søppel som ender opp i havet er en dødelig trussel for marint liv. Så, når søppelet vaskes opp på strendene ødelegger det flotte naturperler langs kysten.

Strandrydding er et miljøtiltak alle kan være med på. Det er med på å redde havene, og gjør kysten til fine tursteder igjen.

Våre Strender er en organisasjon som jobber med å organisere slike tiltak. Torsdag 9. mars kl 1900 er de på Prana og forteller om marint søppel, hva det gjør med kloden, og hva vi kan gjøre med saken.

Dette blir en kveld med foredrag og det åpnes for spørsmål og innspill fra publikum. Har du idéer til hvordan man kan gjøre kysten til en (nesten) søppelfri sone vil vi gjerne høre det. Har du lyst til å være med å engasjere deg og gjøre en forskjell?

Inngang gratis.

Strand

Tirsdag 7. mars: Kjøkkenhage ABC

Kl. 18:00-20:00

Pascale Coutanceau kommer og forteller om hvordan man starter egen kjøkkenhage. Enten du har en hage, eller noen kasser på balkongen, så kan du odle fram mye godt og sunt.

Her lærer du alt du trenger å vite for å komme i gang! Dette er kurset for nybegynnere. Kom og lær nå, så er du klar for å plante når våren kommer.

Pascale tar for seg:

Inngang 100kr.

Tirsdag 20. desember: Julekonsert, barokklutt

Kl. 19:00-21:00

Vi har den store glede å ønske velkommen til julekonsert på Prana.

Espen Sørensen spiller stemningsfull og magisk musikk fra fortiden. Så kom på Prana, senk skuldrene og glem julestria for en kveld.

Det er barokkmusikk av den store luttvirtuosen Silvius Leopold Weiss som står på programmet. Det vil si melodiøs og storslått luttmusikk fra 1700-tallets Tyskland, hentet frem fra støvete manuskripter bevart i arkivene i British Museum i London.

Det er anledning til å kjøpe mat og drikke. Vi anbefaler deg å komme litt før om du vil bestille mat. Eventuelt kan du ringe oss og bestille på 46 770 442.

Konserten koster 100 kr.

Lutt

Torsdag 1. desember: Spør en veganer - Juleutgave

Kl. 18:00

Mi får mange spørsmål om hva veganere spiser til jul. Derfor har mi sotte opp en kveld dedikert til dette temaet.

Mi skal gå gjennom oppskrifter, gi ut noen smaksprøver og svare på eventuelle spørsmål man kan lure på.

Stemninga blir uformell - dette er mer en pratekveld enn et kurs.

For å dekke kostnadene til smaksprøvene må mi ta en liten inngangspris, dette kommer på 50 kroner.

Tidspunkt: 18:00 og utover.

Vegansk julemat

Onsdag 23. november: 8 Yogahemmeligheter for et langt, sykdomsfritt liv

Kl. 19:00-21:00

Bjørn er tilbake med Ayurveda del 2 - foredraget som Dr. Øverbye holdt på Anti-Aldringskonferansen i Las vegas i 2015.

Foredraget bygger på praktiske, gjennomførbare råd hentet fra Kriya Yoga; metoden som har produsert noen av verdens eldste, levende, friske mennesker i Asia, muligens i hele verden. Prinsippene lar seg kombinere med enhver form for levesett og krever ingen store inngrep ut over endring i kosthold og spesielle treningsmetioder enhver kan lære.

Kurspris 150 for 2 timer.

Utdeling av kurshefte inngår i prisen.

Yoga kurs

Torsdag 17. november: Kake- og konfektkurs

Kl. 18:00-21:00

Nå kan du i god tid lære å lage sunne og gode rawfood-kaker til jul.

Mi demonstrerer hvordan man lager følgende fristelser:

Prisen er på 570,- hvor dette inkluderer smaksprøver, oppskriftshefte og omhyggelig demonstrasjon!

Påmelding gjøres via kaféen/internetten (post@pranakafe.no eller vår facebookside).

Kake-elg

Fredag 24. juni: Konsert med Daniel Funk og Hulahula

Kl. 20:00-21:00

Dette er første konsert i sørlandsturnèen til Daniel Funk og Hulahula. Vi gleder oss til å vise fram det vi har skapt sammen. Det er en konsept-konsert hvor begge våre uttrykk har blitt skreddersydd for å optimalisere tilskuerens opplevelse og forståelse.

Daniel Funk er en Spanskfødt, Tysk/Marrokaner som spiller Folk/Blues med røtter i låtskrivertradisjonen. Han har en meloditeft utenom det vanlige, en mystisk stemme, og lager alltid en spesiell stemning når han er på scenen. Han formidler nære historier akkompagnert med nydelig gitarspill som fenger deg.

HulaHula er halv Kristiansander/Kirkeneser og har i løpet av de siste 2 årene debutert som liveartist. Musikken bærer preg av håp og kjærlighet med klare røtter i Singer/Songwriter stilen. Ikke la dere lures av navnet, for det er ikke mange Hawaii-assosiasjoner her.


Inngang 100kr, student 50kr


Daniel Funk og Hulahula

Lørdag 30. april: Japansk aften - Sakura

Kl. 19:00

Vi har gleden av å invitere til vår tredje japanske aften lørdag 30. april, kl 19:00. De to foregående kveldene har vært utsolgt og vel så det, så her gjelder det å være raskt ute.

Kveldens tema er Sakura (桜、さくら), den japanske kirsebærblomstrings-feiringen. Menyen er inspirert av dette, den er full av vårvitalitet og superingredienser:


Appetittvekker: Jordskokk-chips med edamame-hummus

Forrett: Terrine med vårfarger og sakura-sauce

Hovedretter:

Palate cleanser: Sakura yu-te

Dessert: Kokos- og ingefæriskrem med karamell, pærekompott og pocky stick


Saori er utdannet te-seremoni-instruktør og skal demonstrere den japanske te-seremonien. Teen som brukes i seremonien heter matcha, og er en ekslusiv te som kun lages i Japan.


Pris 580,- per person.

Vi har sake, japansk øl og vin tilgjengelig for salg, og selvfølgelig et godt utvalg alkoholfrie drikker.

Påmelding per epost (post@pranakafe.no), telefon (46770442) eller snakk med oss i kaféen.

Avmelding minst 2 dager i forveien.

Japansk

Tirsdag 16. februar: Konsert med Nations of the Soul

Kl. 20:00

Indie folk bandet Nations of the Soul fra Bergen kommer tilbake til Prana tirsdag 16ende februar!

Vi hadde dem på besøk for et drøyt år siden og ble både rørt og imponert av deres inderlige folkmusikk.

Konserten begynner kl. 20, vi anbefaler å komme i noe god tid, da plassene fort fylles opp.


Nå har bandet spilt inn sitt debutalbum som kommer 5. februar. Nations of the Soul består av de talentfulle brødrene Lucas Jeff og Mikael Birger Roussel som er opprinnelig fra Frankrike, men flyttet til Bergen for 8 år siden. Bandet opererer innen et vidt indiebegrep og folkpop med sterke og ydmyke låter om livet. Referanser som Simon & Garfunkel, The Lumineers og Of Monsters and Men vil være relevant å trekke frem.


Inngang 100kr.

Salg av mat, drikke og snæx tilgjenglig.


Facebook - Soundcloud - Urørt - Youtube

Nations of the Soul

Lørdag 30. januar: Japansk aften

Kl. 19:00-22:00

Lørdag 30. januar arrangerer vi vår andre japanske aften. Den første arrangerte vi i november i fjor til stor suksess. Siden plassene blei utsolgt og det var flere som ønsket å komme som ikke fikk det til, setter vi nå opp et nytt arrangement, med ny meny.

Som forrige gang er det vår japanske venninne Saori Kano som står for menyen. Hun har tatt utgangspunkt i retter fra den japanske nyttårs-feiringen. Rødt og hvitt er festfargene som pynter denne høytiden, det reflekteres i flere av rettene på menyen. På bildet nederst kan dere få en idé av hvordan noe av maten kommer til å se ut.


Forrett:

Hovedrett:

Dessert:


Saori er sertifisert teseremoni-instruktør og avslutter middagen med en demonstrasjon. Da blir det mulig å smake på matcha-te for de som vil det. Hun skal også fortelle litt om japansk kultur og nyttårsfeiring.


Pris 580,- per person.

Sake, vin, jus og annen drikke er tilgjengelig for kjøp.

Kun 16 plasser tilgjengelig, må reserveres.

Ta kontakt per epost (post@pranakafe.no), telefon (46770442) eller snakk med oss i kaféen.

Japansk

Torsdag 17. desember: Julekonsert

Kl. 20:00

Vi har også i år den store glede av å invitere til luttkonsert med Espen Sørensen!

Vi anbefaler å komme litt i forveien hvis du vil ha en sitteplass med god "utsikt", disse plassene ble fort fylt opp i fjor.

Espen vil denne gang spille barokkmusikk i den såkalte galante stil. Det vil si melodiøs og sjarmerende luttstykker fra 1700-tallets Østerrike, hentet frem fra støvete manuskripter bevart i arkivene i Brno i nåværende Tsjekkia

Konserten koster 100 kr.

For de som vil ha forfriskninger byr vi på vin, kaffe, te, kake, salat, suppe og mer til.

Lutt

Lørdag 21. november: Japansk aften

Kl. 19:00

Vi har den store glede å invitere til en eksklusiv japansk aften på Prana kafé.

Vår japanske venninne Saori Kano har satt sammen denne veganske menyen laget på japansk vis:


Forrett:

Hovedrett:

Dessert:


Saori er sertifisert teseremoni-instruktør og avslutter middagen med en demonstrasjon. De som vil kan få smake på matcha-teen som lages i denne seremonien. Hun skal også fortelle om japansk kultur.

På bildene nederst ser dere rettene presentert i en bentoboks, den japanske varianten av en nisteboks, presentasjonen blir noe anderledes på vår kveld.

Sake, vin, jus og annen drikke er tilgjengelig for kjøp.


Pris 560,- per person

Kun 16 plasser tilgjengelig, må reserveres.

Ta kontakt per epost/telefon eller snakk med oss i kaféen.

Japansk aften Japansk aften

Mandag 2. november: Gong-kveld

Kl. 19:30

Sammen med Henrik Fjeld inviterer vi til en meditativ, avslappende, men samtidig sterk kveld. Det skal spilles på tre gonger (den største er 1200 cm i diameter), hang-drum og tibetanske syngeboller.

Enkel servering.

Gratis inngang.

Gong

Tirsdag 9. juni: Kurskveld

Kl. 18:00-21:00

Vi har fått mange hyggelige forespørsler om nytt kurs, og for å møte forskjellige ønsker har vi både mat, kake og dessert på programmet.

På programmet står diverse digg:

Alle elementene er selvsagt uten raffinert sukker, egg, melk og mel.

Prisen for kurskvelden er 490,-

Fredag 5. juni: Luttkonsert

Kl. 20:00

Denne dagen spiller Espen på den største av luttinstrumentene, teorben. Med sin halvannen meters lengde og dype klangfulle tone er dette det perfekte instrumentet for å uttrykke den storslagne melankolien som en finner i mye av 1600-tallets musikk.

Sørensen har valgte ut et knippe stykker fra henholdsvis Italia og Frankrike, musikk som ble fremført for fyrster og adelsmenn, konger og paver i verdensmetropolene Roma og Paris.

Det blir mulig å nyte kafeens nydelige mat og drikke underveis.

Konserten er gratis.

Lutt

Mandag 18. mai: Helsekurs/kostholdskurs

Kl. 19:00-20:30

Glenn Ager-Wick kommer til Prana kafé og foredrar om kosthold. Han har skrevet boka "Du kan bli mye friskere og det er enklere enn du tror" som snart publiseres. Han har masse innsikt å komme med ang. hva vi spiser, og hva det gjør med kroppene våre

Tema:

Alle er velkommen.

Inngangspris: Kjøp en liten sunn drikk eller matbit.

Fredag 24. april: Dansekveld

Kl. 19:00-22:00

På fredag blir det "Ecstatic Dance Party", dvs. rusfri dansefest.

DJ X-cistense og DJ Arjuna kommer og spiller for oss.

Vi serverer energigivende kaker og superfood-drinker.

Alle er velkommen.

Inngang 30-70 kr

Dansekveld

Tirsdag 21. april: Håndtverkskveld

Kl. 18:00-21:00

Tirsdag 21. april er det håndtverkskveld igjen. Da syr, strikker, tegner, hekler vi og koser oss. Vi begynner kl 18 og holder på til ca 21, det koster ingenting og alle er velkomne. Vi har to symaskiner til rådighet, ta ellers med det du trenger av materialer.

Lørdag 28. mars: Konsert med Matthew Oomen

Kl. 19:00

Lørdag 28. mars kommer canadieren Matthew Oomen og spiller på Prana. Han spiller rolig, stemningsfull folkmusikk sammen med cellist Jenny Haugen.

Dørene åpner kl. 19:00, musikken starter kl. 20:00.

Inngang 50 kroner.

Det blir også muligheter for å kjøpe mat, vin, kake, kaffe og te.

Les mer om Matthew på hans hjemmeside.

Torsdag 19. mars: Tegnekurs med Tone Minde

Kl. 18:00

Torsdag 19. og 26. mars er det tegnekurs med Tone Minde på Prana.

Tone er hagetegner, og har god kunnskap om anatomisk tegning og naturtegning. Hun guider elevene gjennom forskjellige øvelser.

Dette er et kurs som passer for tegnere på alle nivåer.

Ta kontakt med Tone for påmelding og mer informasjon på post@hagedesign.net

Mandag 9. februar: Teseremoni på Grimstad bibliotek

Kl. 19:30

Anne fra Prana drar til Grimstad bibliotek for å snakke om te og tetyper.

Det blir demonstrasjon av japansk og kinesisk teseremoni, og smaksprøver på diverse teer og snacks.

Virkelig en kveld for teelskerene.

Gratis inngang.

Anne

Torsdag 22. januar: Håndarbeids- og redesignaften

Fra kl. 18:00

Tenker du "Søren klype! Jeg skulle gjerne vært litt mer miljøvennlig men vet ikke helt hva jeg skal gjøre"? Da kan du ta med deg noe gammelt tøy du ikke bruker lenger eller som trenger en fiks, og bli med oss på håndarbeidsaften og sy det om til noe tøft og unikt.

Alt av håndarbeid er grei skuring, enten det er sying, hekling, strikking, hakking, nålebinding etc ol. Alt er velkommen! Vi har et par symaskiner til rådighet, men ta ellers med det du trenger. Vi har ingen syeksperter, men mye entusiasme.

Som alltid blir det mulighet for kjøp av te og kake.

Arrangert i sammarbeid mellom Prana kafé og Bærekraft i Arendal.

Onsdag 21. januar: Tegnekurs med Tone Minde

Kl. 18-21

Tone Minde setter i gang med et nytt tegnekurs, det er fortsatt plasser igjen, så her er det bare å henge seg på. Denne gangen handler det om tegning og pastellmaling.

Om du er en dreven tegner som vil friske opp gamle kunster, eller en fersking som trenger litt starthjelp med en ny hobby er du uansett velkommen.

Tone guider deg gjennom kvelden med undervisning, tips og hint.

Kurset går over 5 onsdagskvelder.

For mer informasjon send en mail til Tone på post@hagedesign.net

Torsdag 15. januar: Filmfremvisning av The End of the Line

Kl. 19:00

I samarbeid med Bærekraft i Arendal og Miljøpartiet De Grønne i Arendal inviterer til filmfremvisning av The End of the Line.

Fisken - hvor er fisken?
Gang på gang slår forskere fast at trålerfiske og forsuring av hav fører til dramatiske endringer i verdens fiskebestander og forstyrrer den økologiske balansen. Som om ikke dette er nok, fører den stadig forverrede forsuringen av havene til endringer i havzoologien. Mange arter er utrydningstruet. Fiskeriindustrien lar seg ikke overbevise og politikerne toer sine hender, for hvordan kan forskerne være sikre på at problemene er menneskeskapte? Og hvordan skal man egentlig telle fiskene i havet?

THE END OF THE LINE har blitt kalt forsuringen og overfiskets svar på EN UBEHAGELIG SANNHET. Det er åpenbart at regissør Rupert Murray kommer med påstander som skaper splid i fiskerimiljøet. Forurensingen av hav og overfiske samarbeider om å tømme havene for fisk innen 2050. Men THE END OF THE LINE er mer enn bare en brannfakkel i fiskeri- og miljøverndebatten, den er også en svært vakker og vellaget dokumentarfilm. Der hvor bekymrede brannfakkeldokumentarer ofte har form av blodfattige tv-reportasjer, er THE END OF THE LINE en betagende filmopplevelse helt utenom det vanlige. (Kilde: biff.no)

Det blir mulighet for kjøp av kaker og kaffe, og enkel servering.

Hjertelig velkommen!

Torsdag 18. desember: Juleverksted og tegnekafé

Kl. 18:00-22:00

Har du et prosjekt som skal bli en julegave, som du trenger å sette av litt tid til å lage? Her er anledningen. Ta med det du trenger av materialer. Vi stiller med to symaskiner og oppmuntrende kommentarer.

Vi skal også lage sjokolade til diverse svigerfedre, om du vil være med er det bare å si ifra. Det blir ikke et kurs per se, men vi lager sjokolade sammen. Du betaler for råvarene du bruker.

Og ikke nok med det, Tone Minde arrangerer tegnekafe samtidig.

Her er det mulighet og tegne sammen med en kjempeflink lærer. Hun hjelper deg med tips og hint, tekninkker, perspektiver og hva det skal være.

Fredag 12. desember: Julekonsert med lutt

Kl. 19:30

Er du klar for en annerledes julekonsert? Da er rette sted Prana Kafé! Fredag 12. desember kl. 19:30 spiller Espen Sørensen nydelig barokkmusikk for lutt. Vi var på Espens julekonsert i Barbu kirke i fjor som var en vidunderlig opplevelse. Vi derfor veldig glad for at han ville komme og spille hos oss i år.

Sørensen har valgt ut en rekke vakre stykker fra 1600-tallets Tyskland og Frankrike. Denne rike skatten av musikk for den 11-korige barokklutten er i de siste årene blitt hentet frem fra støvete musikkarkiver rundt om i Europa, og avslører en musikk full av melankoli og kontraster. Stykkene er noen ganger livlige og utadvendte, og andre ganger det motsatte; vemodige og ettertenksomme.

Espen Sørensen tok sin diplomeksamen i klassisk gitar ved Guildhall School of Music and Drama i London i 1992. Han er nå i ferd med å avslutte sitt masterstudium.

Det blir mulighet for enkel servering, kaffe, te og kaker. Hvis du kunne tenke deg salat eller ostetallerken er det kjekt om du sier ifra på forhånd.

Arrangementet er gratis. Hjertelig velkommen til alle.

Espen Sørensen

Tirsdag 11. november: SUNT & GODT

Kl. 18:00-21:00

Med årets siste kurs på Prana kafé skal vi ta for oss både noe eksepsjonelt sunt og noe eksepsjonelt godt.

På programmet for kvelden står det:


Prisen på kurset er 520 kroner.

Påmelding i kassa, per mail post@pranakafe.no eller telefon 46 770 442.

Torsdag 30. oktober: Kurs i Frihåndstegning

Kl. 18:00-21:00

Har du lyst å være med på kurs i frihåndstegning for voksne, i de friske stuene på Prana Kafé?

Du får undervisning i tegning med blyant, tusj, fargeblyanter og kull. Vi skal gjøre øvelser og oppgaver og øve og øve. Vi skal også tegne fritt og du kan velge blant et utvalg av oppgaver som trener deg i å se et motiv og formidle det.

Målet er å finne din egen strek. Da kan du kose deg med en ny hobby som ikke tar mye plass. Denne hobbyen får plass i veska og den er lett å ta med på reiser. Du kan lære å lage dine egne illustrasjoner til egne kort, innbydelser og menyer eller for å forklare noe visuelt.

Ta med deg ditt eget tegneutstyr eller bestill en tilpasset materiellpakke til kurset. Denne materiellpakken koster kr. 200,-. Noe materiell som kull og skissepapir får du på kurset. His Galleri har gode blyanter og tegneblokker med kvalitetpapir.

Vi har et tak på maks femten deltakere og minimum fem for å starte kurset.

Det er Tone Minde som holder kurset. Hun arbeider som hagetegner og er utdannet innen grafisk formgivning, botanisk kunst og har erfaring fra undervisning i tegning og maling.

I pausen kan du handle te, kaffe og Prana Kafé sine herlige kaker.


Del I - Finn din strek (fire torsdager kl. 18-21 i september):

Pris 1400,-


Del II - Bruk din strek (i oktober, også torsdager):

Pris 1400,-


Har du deltatt på tidligere kurs eller velger å gå både på del I og del II så får du rabatt på kr. 200,- på kurs nr. to.

Kontakt Tone Minde post@hagedesign.net for mer informasjon.

Påmelding i kassa, per mail post@pranakafe.no eller telefon 46 770 442.

Onsdag 24. september: (Re)Design-kveld

Kl. 18:00

"Den blir fin hvis jeg bare..." - lyder det kjent? Har du noen plagg som skal repareres eller bli noe helt annet, noe som skal syes, strikkes eller nålebindes - kom på redesign-aften på Prana og fix på prosjektet ditt sammen med andre fine folk!

Te, kaffe, småretter og snacks kan du kjøpe i kafeen. Ta med det du trenger til ditt eget prosjekt.

Hjertelig velkommen!

Fredag 5. september: Konsert med Nations of the Soul

Kl. 21:30

Bergensbandet Nations of the Soul legger ut på ”Wandering Melody Tour” 3.-7. September, hvor de skal besøke 15 byer på 4 dager, med et mål om å spre musikk ut til folket, slik folkemusikk skal oppleves. De skal besøke et par kafeer i hver by og ønsker å skape en intim opplevelse og gjøre en vanlig kafé om til en kulturkafé i råhetens øyeblikk.

Det ferske indie folk bandet Nations of the Soul har fått en pangstart på sin karriere. Etter å ha kun eksistert i noen måneder som band meldte de seg på Eggstockfestivalen, og stakk av med andreplassen. I etterkant har de fått sin del av spillejobber, og har varmet opp for det anerkjente irske folkbandet Hudson Taylor og blitt booket inn til Slottsfjell. Dette blir nok et band man får høre mer om i 2014 og 2015.

Bandet består av de talentfulle brødrene Lucas Jeff og Mikael Birger Roussel som er opprinnelig fra Frankrike, men flyttet til Bergen for 7 år siden. Bandet opererer innen et vidt indiebegrep og folkpop med sterke og ydmyke låter om livet. Referanser som Simon & Garfunkel, The Lumineers og Of Monsters and Men vil være relevant å trekke frem.

YouTube videoer:


Gratis inngang.

Nations of the Soul

Søndag 24. august: Raw food kurs med Beverly Pugh

Kl. 14:00-17:00

Vi får besøk av raw food-ekspert Beverly Pugh. Hun er utdannet ved Hippokrates Health Institute i Florida, et av verdens mest annerkjendte raw food-sentere.

Hun kommer for å snakke om:

Har dere spørsmål om raw food er dette anledningen for å få dem besvart.


Prisen på kurset er 850 kroner.

Påmelding i kassa, per mail post@pranakafe.no eller telefon 46 770 442.

Poster

Tirsdag 17. juni: Tegnekurs på Prana Kafe - finn din strek før sommeren!

Kl. 18:00-21:00

Har du lyst å være med på kurs i frihåndstegning for voksne, i de friske stuene på Prana Kafe?

Du får undervisning i tegning med blyant, tusj, fargeblyanter og kull. Vi skal gjøre øvelser og oppgaver og øve og øve. Vi skal også tegne fritt og du kan velge blant et utvalg av oppgaver som trener deg i å se et motiv og formidle det.

Målet er å finne din egen strek før sommeren. Da kan du kose deg med en ny hobby som er lett å ta med på stranda, togturen og på sykkelen.

Ta med deg ditt eget tegneutstyr eller bestill en tilpasset materiellpakke til kurset. Noe materiell som kull får du på kurset. His Galleri har gode blyanter og tegneblokker med kvalitetspapir. Til skisser bruker vi kopipapir som du får på kurset.

Vi har et tak på maks femten deltakere og minimum fem for å starte kurset.

Det er Tone Minde som holder kurset. Hun arbeider som hagetegner og har erfaring fra undervisning i tegning og maling.

Det blir anledning til å handle te, kaffe, kake og enkel matservering av Anne.

Kurset går over fire tirsdager kl. 18:00-21:00:


Prisen er 350 kroner per kveld.

OBS! Rabatt: Bestilles alle kveldene under ett og kontant betaling: kr. 1200,- totalt.

Pris materialpakke: Kr. 185,-

Påmelding i kassa, per mail post@pranakafe.no eller telefon 46 770 442.

Torsdag 5. juni: Kakekurs!

Kl. 18:00-21:00

Vi setter opp vårt mest populære kurs igjen, nemmelig KAKEKURS, en anledning til å lære å lage Pranas kaker. Det var en veldig morsom kveld sist gang.

Temaet er altså sunne kaker, de er helt uten uhumskheter som mel, melk, egg og sukker. Vi bruker isteden nøtter (med sunt fett), dadler, agavenktar og kokosblomstsukker med lav glykemisk indeks. Og flotte bær som smakstillsetning.

Vi lager og smaker på:

Det blir også en introduksjon av hovedprinsippene i raw food, og vår matfilosofi.


Prisen er 560 kroner.

Påmelding i kassa, per mail post@pranakafe.no eller telefon 46 770 442.

Tirsdag 29. april: Foredrag om detox

Kl. 18:00-21:00

Detox betyr at man via maten hjelper kroppen å kvitte seg med gift- og avfallsstoffer på en naturlig måte. Dette gjør man blant annet for å få ny energi og for å styrke immunforsvaret – ja, ganske enkelt for å komme i gang med sin nye livsstil. En detox-diett er ikke direkte rettet mot vekttap, men mange opplever at det blir lettere å kontrollere vekten når man spiser en sunn og velbalansert kost som også virker rensende.

En detox-kur varer gjerne 2-4 uker, i denne perioden fokuserer man på å spise så ren mat som mulig, gjerne kombinert med delvis faste. Dette gir kroppen en innvendig vask. Man skyller ut gamle avfallsstoffer og fyller på med sunnhet.

Det er ikke så lett å vite hvor man skal starte på en slik kur, så vi har tenkt ut en fin kveld hvor vi går gjennom hvordan en detox fungerer, med informasjon om hva man bør og ikke bør gjøre.

Slik blir kveldens program:

Juice Salat

Forever Living har satt sammen en pakke med aloe vera-produktene du kan se under. Denne pakken er satt sammen med detox spesifikt i øyne og rekker til en 3-4 ukers detox-kur. Vi har tatt inn noen slike pakker til salg denne kvelden, prisen kommer på 1390 kr. Forever Living har også en egen Facebook gruppe om detox hvor mange tips og bilder deles, for å hjelpe og motivere en gjennom detox-kuren.

Om du vet du vil ha en slik pakke oppfordrer vi deg til å forhåndsbestille. Det er ikke nødvendig, men gjør planleggingen noe enklere for oss.

Pakken inneholder:

Detox pakke

Dette blir en helt ny type arrangement for oss, vi gleder oss til å ha en kveld med et slikt spennende og spesifikt fokus. Håper du vil komme.


Pris 200 kroner.

Påmelding i kassa, per mail post@pranakafe.no eller telefon 46 770 442.

Onsdag 9. april: Blenderkurs

Kl. 18:00-21:00

I anledning påske og fastetid setter vi opp en kurskveld med mat som er rensende for kroppen, og enkel å lage. Temaet skal være blender og diverse ting man kan lage i den.

Vi lager og smaker på:

Suppa blir av gulrot og salvie. Begge disse inneholder vitamin A, C og betakoroten. En bra kombinasjon for å friske opp kroppen til våren.

Smudi er en super frokost. Det er mettende, enkelt å lage og smaker godt, også for barn. Vi lager vår med masse bær, banan, mandelmelk og linfrøolje, sistnevnte er en god kilde til omega3.

I vår aioli bruker vi cashewnøtter for å få den fine jevne konsistensen og smaken man forbinder med aioli. Den passer fint til salater, brødskive eller som dip til grønnsaker.

Grønn jus er en av de mest særegne raw food "rettene". Vi lager jus med forskjellige grønne grønnsaker og frukt. Grønne blader er blandt de mest næringsrike vekstene som finnes. Ved å lage jus med disse og frukt, lager vi en frisk, vellsmakende drikk med masse vitaminer og enzymer.


Det blir også litt introduskjon av vitenskapen bak raw food, og informasjon om supermat og forskjellige andre råvarer. Det blir en fin kveld hvor du kan lene deg tilbake og få servert sunn og god mat.


Prisen er 390 kroner.

Påmelding i kassa, per mail post@pranakafe.no eller telefon 46 770 442.

Onsdag 26. februar: Kurs om ferskpressa jus og dehydrering

Kl. 18:00-21:00

Tida er inne for et nytt kurs på Prana kafé, denne gangen blir temaet jus og dehydrering. Rotsunne greier med andre ord!

En dehydrator er en tørkeovn som holder 42 grader, som man kan bruke til å lage krisker (knekkebrød), kjeks og forskjellig snacks. På denne måten får man en krispi tekstur, men bevarer alle næringsstoffene i maten, som ville bli ødelagt i en vanlig steikeovn.

Å juse frukt og grønnsaker er metoden som gir den mest næringsrike maten. Vi bruker en masticating juser, eller en tyggende jusmaskin, og på kurset skal vi lage en fruktjus, og en grønn jus med forskjellige grønnsaker.

Vi lager og smaker på:

Det blir også noe teori om bruk av dehydrator og jusmaskin, og om raw food generelt.


Pris 470 kroner.

Påmelding i kassa, per mail post@pranakafe.no eller telefon 46 770 442.

Onsdag 18. desember: Kaffe-cupping med Torungen kaffe

Kl. 18:30-20:30

Dette blir en unik opplevelse for kaffe-glade mennesker.

Det blir kaffesmaking, eller "cupping", altså en kveld hvor kaffen står i fokus, og du vil få en introduksjon i hvordan du skal smake nyansene i kaffen.

Thore André fra Torungen kaffe tilbereder kaffe fra 3 forskjellige land, og til slutt en kaffe med blanding av alle tre bønnene, som er deres julekaffe i år.

Kvelden inkluderer også et grunnkurs i kaffe:


Prisen er 350 kr og inkluderer en pose av årets julekaffe fra Torungen, kveldens kaffe og en kakaokakebit.

Påmelding i kassa, per mail post@pranakafe.no eller telefon 46 770 442.

Betal i kassa, eller overfør via nettbank, send en mail for kontonummer.

Kun 11 plasser.

Juleverksted søndag 15. desember

Fra kl. 13:00

Dette begynte med at Anne ville sy noen dekorasjoner til leiligheten sin, men hun eier jo ingen symaskin. Så venninne Alice kom inn på banen, som eier av symaskin. Så blei ideen nevnt for Hilde som gjerne skulle ha sydd litt sjølv, for å fikse noen gamle plagg og kanskje redesigne noen av dem også.

Og mer grunn enn det trenger man ikke for å lage en event: juleverksted!

Har du noen prosjekter som skulle hatt litt oppmerksomhet, en genser som skal strikkes, en veske som skal syes, en julegave som skal kreeres, noe som skal redesignes, for eksempel en kjole av gamle slips? Da er du hjertelig velkommen til å stikke innom Prana og være sammen med oss mens vi kreerer!

Vi stiller ikke med noe ekstra materiale, så ta med det du trenger til ditt eget prosjekt.

Vi starter klokka 13 og holder på til vi er ferdig.

Gratis inngang.

Onsdag den 11. desember blir det kake- og konfektkurs på Prana kafé!

Torsdag den 5. desember blir det kakekurs på Prana kafé!

Fra klokka 18-21

Vi lager og smaker på:

Alle kakene er uten mel, melk, sukker, gjær og egg, og de er ikke varmebehandla.

Det blir også noe teori om rå mat, bruk av food processor og blender.

Det blir mulighet for å bestille kaffe og vin, og vi har også tips om hvor dere kan kjøpe gode, økologiske kakeingredienser.


Pris 580 kroner.

Påmelding i kassa, per mail post@pranakafe.no eller telefon 46 770 442.

Betal i kassa, eller overfør via nettbank, send en mail for kontonummer.

Informasjonsmøte om økologisk mat og produkter

Fredag 6. desember, kl 17-18

Fler og fler handler sine utvalgte og kanskje nyoppdagede produkter via den store nettbutikken, iHerb. Både helsekost, selvpleieprodukter, matvarer, superfoods og husholdningsprodukter m.m er ofte latterlig billig der. iHerb har et enormt utvalg av merkeprodukter som er sunnere og billigere alternativer til mange "vanlige" produkter. Kjempepopulært for studenter.

Eksempelvis koster en økologisk leppomade rundt 70,- i Norge, noe du får på iHerb fra kr. 4,-

Vi ønsker velkommen til et omfattende iHerb-informasjonsmøte på Prana kafé kl 17-18, fredag 6. desember. Vi kommer til å vise frem mange av de produktene vi og våre gjester har blitt glad i og bruker regelmessig. Både Prana Kafé og møteleder vil medbringe mange produkter av diverse varianter, slik at kveldens gjester kan få se hva som er tilgjengelig og anbefalt. Har du selv erfaring med noen av iHerbs produkter håper vi du kommer å deler dem. Ta gjerne med 2-3 av dine favorittprodukter.

Vi kommer også til å hjelpe de som ønsker å gjøre et kjøp selv og opprette en brukerkonto, og alle kveldens besøkende vil få tildelt sin egen rabattkode (SQH855) som vi gi en enda billigere pris ved første gangs kjøp. De som er interessert i å høre om hvordan du kan få muligheten til å handle enda billigere, eller til og med gratis fra iHerb, vil få veiledning og tips om hvordan dele din egen rabattkode til venner og kjente.

Noen produkter du trenger eller lurer på? Ta med "ønskeliste"…

Gratis inngang.

Dynamisk ost- og vinkveld på Prana

Fredag 15. november klokken 19:20

På menyen blir det flere ostetallerkner å velge mellom:

Det blir også et lite foredrag om både osten og vinen av Jørn Tolstad

Den 13.11.13, klokka 18:00-21:00 blir det

Nytt kurs på Prana kafé!

Denne gangen er temaet food processor og dette blir vårt mest mat-sentrerte kurs hittil.

Vi lager og smaker på:

Det blir også teori om rå mat: Hva, hvordan, hvorfor.


Pris 440 kroner.

Påmelding i kassa, per mail post@pranakafe.no eller telefon 46 770 442.

Tirsdag den 29. oktober blir det kakekurs på Prana kafé!

Fra klokken 18:00 til 21:00

Lær å lage Pranas kaker, vi lager og smaker på:

Alle kakene er uten mel, melk, sukker, gjær og egg. Og de er ikke varmebehandla.

Det blir også noe teori om rå mat, og bruk av food prosessor og blender.

Det blir mulighet for å bestille kaffe og vin.

Vi skal prøve å skaffe endel av ingrediensene som det kan være litt vanskelig å få tak i, til salg:


Pris 580 kroner.

Påmelding i kassa, per mail post@pranakafe.no eller telefon 46 770 442.

Betal i kassa, eller overfør via nettbank, send en mail for kontonummer.

Kurs 10 oktober.

Tema: Smudi, rå suppe og sorbet.

Det var så mange som meldte interesse for vårt første kurs, at vi ikke fikk plass til alle sammen. Derfor setter vi nå opp et til med samme tema, så de som har lyst kan få det med seg.

På programmet:

På menyen:

Påmelding i kassa, per mail post@pranakafe.no eller telefon 46 770 442.

Pris: 400 kroner
26 plasser

Husk å komme sulten og ta med oppskriftsboka di!

Kurs 12 september.

Tema: Smudi, rå suppe og sorbet.

På programmet:

På menyen:

Påmelding i kassa, per mail post@pranakafe.no eller telefon 46 770 442.

Pris: 400 kroner
26 plasser

Husk å komme sulten og ta med oppskriftsboka di!